أوقات كتيرة بنحس بالجوع لكن ما بنكونش عايزين ناكل حاجات دسمة أوي...
وأوقات ما بيكونش عندنا وقت وعايزين ناكل حاجة سريعة التحضير...
والنهارده هنعمل مع بعض أكتر من نوع سلطة صحية؛ وفيها كل العناصر الغذائية اللي بيحتاج لها الجسم.. ومش هتاخد وقت كبير في تحضيرها...
الطريقة:
1- اسلقي المكرونة وصفّيها من المية، وبعد كده حطّيها في حلة، وضيفي ليها قطعة زبدة صغيرة، وقلّبيها على النار كويس جداً.
2- بعد كده حطّي اللبن، ومكعب جبنة كيري على النار، وقلّبيهم مع بعض لغاية ما الجبنة تذوب تماماً، وبعد كده ضيفي الملح والفلفل والكزبرة، وممكن تعصري معاهم نصف ليمونة.
3- حطّي المكرونة في طبق التقديم، ومعاها الفلفل والزيتون والبسلة والبصل المفروم، وقلّبيهم كلهم مع بعض كويس، وبعد كده ضيفي صوص اللبن والجبنة، وبعد كده شيليها في الثلاجة.
4- وعند التقديم ممكن ترشّي على وشها جبنة رومي مبشورة.. وبالهنا والشفا.
الطريقة:
1- حطّي التونة في طبق التقديم، وضيفي عليها: البقدونس، والبصل، والحمص، والكرفس، والملح، والفلفل، والطماطم، والزيتون.
2- في طبق تاني اخلطي عصير الليمون مع زيت الزيتون، وقلّبيهم كويس جداً، وبعد كده ضفيهم على سلطة التونة.. وبالهنا والشفا.
الطريقة:
1- اسلقي البطاطس، وبعد كده برّديها بالمية، وقشّريها، وقطعيها لمكعبات صغيرة.
2- هاتي طبق صغير، وحطّي فيه المايونيز والمسطردة والخل والبصل، وقلّبيهم كويس مع بعض، وبعد كده ضيفي الملح والفلفل على حسب الطعم اللي إنتِ عايزاه.
3- قطّعي البيض لمكعبات، وحطي عليه شوية ملح وفلفل، وبعد كده ضيفيه على البطاطس، وضيفي معاه خليط المايونيز والمسطردة اللي حضّرتيه.
4- وفي النهاية ممكن تزيّني الطبق بقطع البصل الأخضر.. وبالهنا والشفا
الطريقة:
1- بعد ما تتبلي الفراخ بالبصل والليمون، حطّيها على النار، وحطّي عليها زيت الزيتون، وتابعيها لحد ما تستوي كويس.
2- بعد كده حطّي شوية زيت زيتون على النار، وشوّحي فيها المشروم لمدة 3 دقائق.
3- بعد كده اخلطي قطع الفراخ مع المشروم، وحطّيهم في طبق التقديم.
4- بعد كده ضيفي عليهم الخس والطماطم والملح والفلفل، وقلّبيهم كلهم مع بعض كويس وقدّميها.. وبالهنا والشفا.
سلطة البسلة بالمايونيز
المقادير:
الطريقة:
1- اخلطي البسلة مع الملح والفلفل والجزر والبصل.
2- هاتي طبق صغير، واخلطي فيه المايونيز مع زيت الزيتون والخل، وقلّبيهم كويس جداً، وبعد كده حطّي الخليط ده على البسلة وزيّني الطبق باللوز.. وبالهنا والشفا.
وأوقات ما بيكونش عندنا وقت وعايزين ناكل حاجة سريعة التحضير...
والنهارده هنعمل مع بعض أكتر من نوع سلطة صحية؛ وفيها كل العناصر الغذائية اللي بيحتاج لها الجسم.. ومش هتاخد وقت كبير في تحضيرها...
*******************
المقادير:
- كيس مكرونة
- 1/2 كوب لبن ساخن
- 1/4 كوب زيت زيتون
- 1/2 كوب جبنة رومي مبشورة
- مكعب جبنة كيري "اختياري"
- 1/2 كوب كزبرة مفرومة
- كوب بسلة مسلوقة
- 1/2 كوب بصل مفروم
- 1/2 كوب زيتون أخضر مقطّع قطع صغيرة
- 1/4 كوب فلفل ألوان
- ملح وفلفل
الطريقة:
1- اسلقي المكرونة وصفّيها من المية، وبعد كده حطّيها في حلة، وضيفي ليها قطعة زبدة صغيرة، وقلّبيها على النار كويس جداً.
2- بعد كده حطّي اللبن، ومكعب جبنة كيري على النار، وقلّبيهم مع بعض لغاية ما الجبنة تذوب تماماً، وبعد كده ضيفي الملح والفلفل والكزبرة، وممكن تعصري معاهم نصف ليمونة.
3- حطّي المكرونة في طبق التقديم، ومعاها الفلفل والزيتون والبسلة والبصل المفروم، وقلّبيهم كلهم مع بعض كويس، وبعد كده ضيفي صوص اللبن والجبنة، وبعد كده شيليها في الثلاجة.
4- وعند التقديم ممكن ترشّي على وشها جبنة رومي مبشورة.. وبالهنا والشفا.
*******************
المقادير:
- 2 علبة تونة
- 2 حزمة كرفس مفروم
- 2 ثمرة طماطم مقطّعة قطع صغيرة
- كوب حمص مسلوق "اختياري"
- بصلة متوسّطة مفرومة
- 1/2 كوب زيتون أخضر مخلي
- حزمة بقدونس مفروم
- 1/4 كوب زيت زيتون
- عصير 2 ليمونة
- ملح وفلفل
الطريقة:
1- حطّي التونة في طبق التقديم، وضيفي عليها: البقدونس، والبصل، والحمص، والكرفس، والملح، والفلفل، والطماطم، والزيتون.
2- في طبق تاني اخلطي عصير الليمون مع زيت الزيتون، وقلّبيهم كويس جداً، وبعد كده ضفيهم على سلطة التونة.. وبالهنا والشفا.
*******************
المقادير:
- 3 ثمرة بطاطس كبيرة
- 2 ملعقة كبيرة خل
- 3/4 كوب مايونيز
- بصل أخضر مقطّع قطع صغيرة (الفروع الخضراء)
- 3 ملاعق كبيرة مسطردة
- ملح وفلفل
- بصلة كبيرة مفرومة
- 2 بيضة مسلوقة
الطريقة:
1- اسلقي البطاطس، وبعد كده برّديها بالمية، وقشّريها، وقطعيها لمكعبات صغيرة.
2- هاتي طبق صغير، وحطّي فيه المايونيز والمسطردة والخل والبصل، وقلّبيهم كويس مع بعض، وبعد كده ضيفي الملح والفلفل على حسب الطعم اللي إنتِ عايزاه.
3- قطّعي البيض لمكعبات، وحطي عليه شوية ملح وفلفل، وبعد كده ضيفيه على البطاطس، وضيفي معاه خليط المايونيز والمسطردة اللي حضّرتيه.
4- وفي النهاية ممكن تزيّني الطبق بقطع البصل الأخضر.. وبالهنا والشفا
*******************
المقادير:
- 1/2 كيلو صدور فراخ مقطّعة قطع صغيرة
- زيت زيتون
- ملح وفلفل
- حزمة كرفس مفرومة
- ثمرة طماطم وقطّعيها مكعبات صغيرة
- 1/2 علبة مشروم
- حزمة خس
الطريقة:
1- بعد ما تتبلي الفراخ بالبصل والليمون، حطّيها على النار، وحطّي عليها زيت الزيتون، وتابعيها لحد ما تستوي كويس.
2- بعد كده حطّي شوية زيت زيتون على النار، وشوّحي فيها المشروم لمدة 3 دقائق.
3- بعد كده اخلطي قطع الفراخ مع المشروم، وحطّيهم في طبق التقديم.
4- بعد كده ضيفي عليهم الخس والطماطم والملح والفلفل، وقلّبيهم كلهم مع بعض كويس وقدّميها.. وبالهنا والشفا.
*******************
المقادير:
- 1/2كيلو بسلة مسلوقة
- بصلة كبيرة مقطّعة حلقات
- 3 ثمرات جزر مبشور
- 4 ملاعق كبيرة مايونيز
- ملح وفلفل
- 2 ملعقة كبيرة خل
- لوز مقشر "اختياري"
- 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
الطريقة:
1- اخلطي البسلة مع الملح والفلفل والجزر والبصل.
2- هاتي طبق صغير، واخلطي فيه المايونيز مع زيت الزيتون والخل، وقلّبيهم كويس جداً، وبعد كده حطّي الخليط ده على البسلة وزيّني الطبق باللوز.. وبالهنا والشفا.
0 comments:
إرسال تعليق