الخميس، 12 أغسطس 2010

عزومة رمضان معانا سهلة ولذيذة


عزومة رمضان معانا سهلة ولذيذة

كل سنة وانتم طيبين شهر رمضان شهر الخير والبركات وبيتك ومطبخك المفروض يعكسوا على اهل بيتك نفحات هذا الشهر الكريم هحاول معاكم نجهز كل يوم عزومة تشرفك قدام اهلك واصحابك وفى نفس الوقت تكون سهلة ومتاخدش منك وقت عشان تقدرى تتعبدى وتستمتعى بالثواب الكبير فى الشهر الفضيل ده ومش هننسى طبعا ناخد نيه مع كل عمل نعملة وباذن الله ربنا يتقبل مننا ويكتبنا من المعتوقين فى هذا الشهر قولوا امين 

دلوقتى يلا بقى كل واحدة تشمر ونبدا مع بعض على طول عزومتنا انهاردة

المشروب
عصير الموز بالتمر

http://img.naseej.com/images/News/world/304533_262h5.jpg


لإفطار صحي وللتخلص من العطش الشديد ولمنح الجسم الطاقة والحيوية والنشاط احرصي على تقديم هذا المشروب لعائلتك على مائدة الإفطار كل يوم، وكل عام وأنت بخير وتقبل الله منك ومنا صيام وقيام هذا الشهر الفضيل.
المقادير:
* كوبان من اللبن الرايب
* كوب من الحليب
* ربع كيلو من التمر المقطع والمخلى من النوى
* حبتا موز
* ملعقة كبيرة من العسل الأبيض
طريقة التحضير:
توضع جميع المقادير في الخلاط لمدة دقيقتين ثم تصب في أكواب التقديم وتقدم.


الشوربة
شوربة خضار خفيفه ولذيذه

http://images.lakii.com/images/Aug10/lonle_IMG54_2606.jpg


المقادير الخضار المفضله
بالنسبه لى أفضل مجموعة الخضار المستخدمه
لأنها شهيه
بطاطا -جزر-قرع أو كوسه
نقوم بتقطيعهم مكعبات بحجم مناسب
ذره (مجمده أو طازجه)
فلفل حار مفروم ناعم
2كوب مرق لحم أو دجاج المتوفر (سواء طازج أو مجمد)
2ملعقه من معجون الطماطم
ملح -فلفل أسود

http://images.lakii.com/images/Aug10/lonle_IMG_2wq568.jpg


نقوم بتقليب الخضار بملعقه من زيت الزيتون بالتدريج
جزر----- بطاطا ---------قرع مع الفلفل الحار

http://images.lakii.com/images/Aug10/lonle_IMG_2570tr.jpg


ثم نضيف عليها المرق ونتركها حتى تقارب السواء

ونحرص أن تبقى الخضار متماسكه

http://images.lakii.com/images/Aug10/lonle_IMG_25ew72.jpg



نضع معجون الطماطم ونتركه حتى يغلى
ونضع الملح والفلفل
تقدم ويمكن تزيينها بالبقدونس

http://images.lakii.com/images/Aug10/lonle_IMG_260yt4.jpg



رمضان مبارك عليكم لتبقى أطباقك صحيه وخفيفه:
مدة التحضير والتجهيز لا تتعدى 15-20دقيقه
يجهز ولا يفضل تفريزه ويمكنك أستخدام الخضار المشكله المجمده
أحرصي على أختيار الخضار التى تناسب الذوق العام

الهدف من معجون الطماطم فقط إعطاء لون فلا نريدها أن تكون كثيفه وهذا سبب خفتها
نستخدم المرق الطازج ونبتعد عن مكعبات المرق أو المنكهات

 السلطة
سلطة الخس والخيار

http://www.zahrah.com/up/uploads/images/34647a5ac9.jpg


المقادير :

خيار مقطع شرايح طوليه

جزر مقطع شرايح طوليه

ذرهـ

خس مقطع شرايح

تتتبل بصوص مكون من:

زبادي + مايونيز + ليمون + ملح

الطريقة :

تخلط جميع المكونات وتتبل بالصوص .


الطبق الرئيسى
صينية كرات اللحمة بصلصة الفطر
http://forum.hawaaworld.com/attachment.php?attachmentid=313113&stc=1&d=1280534559

بتجيبي لحمة مفرومة ناعمة بتحطي معها بصلة مبروشة و شوية بقدونس مفروم ناعم و بتحطي معها 3 قطع توست منقوعين بحليب و ابتعجينيهم كويس بعد ما اتحطي ملح و بهار

بعدين ابتعمليهم دوائر ابتقليهم بشوية زبدة و زيت
...
طلعيهم على جنب بنفس المقلاية حطي بصل شرائح و توم مهروس و قلبي
اضيفي جزر و فطر مقطع و قلبي بتكوني بهادا الوقت عاملة شوربة فطر ( ماجي) بضيفي عليها خليط البصل و الفطر

خليهم يغلو غلوة مع بعض حطيهم بصينية الفرن فوق دوائر اللحمة رشي رشة صويا صوص و عصير ليمونة غلفيها بقصدير و حطيها بالفرن 20 دقيقة اضيفي الفلفل الملون و رجعيها على الفرن 10 دقائق قدميها مع رز بسمتي بالذرة و صحتين

 

الطبق الجانبى
سمبوسة باللبن الزبادي " لذيذة "

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/21545.png

المقادير
2كأس دقيق- 1/4 كاس زيت- رشة ملح - اكاس ماء تعجن جيدا وتترك لترتاح
الحشوة: 2
بصل مفروم يحمر على النار ثم يضاف له علبة زبادي مكعب ماجي 1م ص كاري 1/2م ص فلفل احمر 2م ك كزبرة مفرومة وتقلب جيدا حتى تنشف ماءه ثم يضاف له 1/4 كاس كزبرة مفرومة وتترك حتى تبرد
تقطع العجينة دوائر وتفرد وتحشى ثم تقفل على شكل نص دائرة وهذا انا حطيت لكم شكل القالب
على شكل ضفاير
تقلى في الزيت وتقدم كما في الصورة السابقة . .


الحلو
قراصية باللوز والسكر والكريمة
النهارده طبق الحلو سهل جداً وبسيط، وممكن أي حد يعمله وهو طبق القراصية باللوز والسكر والكريمة.

المقادير:
  • نص كيلو قراصية (طازة وجديدة وطرية علشان ما تاخدش وقت وأنا باطلع البذر منها)
  • لوز مسلوق ومقشر
  • 2/1 كوب سكر
  • لوز متقطع ومحمص
  • كريم شانتيه

الطريقة:
1- أول حاجة هاعمل الكريم شانتيه، وكل اللي هنحتاجه 2 كوب كريم شانتيه جاهز من السوبر ماركت ونضربهم مع  2 كوب لبن ساقع.

2- بعد كده أجيب 2 كوب ماء مغلي أحط فيه اللوز لمدة دقيقتين ولما يبرد شوية أقشره بسهولة وبعدها أحشي القراصية باللوز ده.

3- هجيب طاسة وهحط فيها السكر واحطها على النار لغاية لما السكر يسيح، وأول ما السكر يدوب أوطي النار لحد ما أحس إن عندي صوص خفيف من السكر.

4- بعد كده هحط عليه القراصية المحشية وأقلبهم مع بعض.

5- هجيب طبق الحلو وهحط فيه اللوز المحمص بطريقة عشوائية وبعد كده هحط القراصية المحشية اللي حطينا عليها السكر.

6- هغطي كل القراصية بالكريم شانتيه ومن على الوش هحط اللوز المحمص.. وبالهنا وشفا.


اتمنى عزومتنا انهاردة تكون عجبتكم بالهنا والشفا
المصدر 1 2

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...