الأربعاء، 9 يونيو 2010

شوربة البسلة


ممكن تزيني الشوربة بالبقدونس
ممكن تزيني الشوربة بالبقدونس

شوربة البسلة

المقادير:
2 كوب حبوب بسلة
2 لتر ونصف ماء
عود كرفس
ثمرة جزر
ثمرة بصل
ثمرة بطاطس
بقدونس "للتزيين"

الطريقة:
1- انقعي حبوب البسلة لمدة ليلة كاملة.

2-قطعي البصل والجزر والكرفس والبطاطس إلى قطع صغيرة جداً.

3- اغلي البسلة مع قطع الجزر والكرفس وسيبيهم على النار لغاية ما تحسي إن البسلة استوت وبقت طرية.

4- بعد كده ضيفي قطع البطاطس وسيبيهم لغاية ما تحسي إن الخضار كله بقى طري، وبعد كده اضربيهم في الخلاط لغاية ما تحسي إن الخليط بقى ناعم جداً.

5- صفي الخليط كويس وحطيه مرة تانية على النار وسيبيه لغاية ما يسخن، وعند التقديم حطيها في أطباق الشوربة وممكن تزينيها بالبقدونس.. وبالهنا والشفا.

                                          *****************

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...