شوربة البسلة
المقادير:
2 كوب حبوب بسلة
2 لتر ونصف ماء
عود كرفس
ثمرة جزر
ثمرة بصل
ثمرة بطاطس
بقدونس "للتزيين"
الطريقة:
1- انقعي حبوب البسلة لمدة ليلة كاملة.
2-قطعي البصل والجزر والكرفس والبطاطس إلى قطع صغيرة جداً.
3- اغلي البسلة مع قطع الجزر والكرفس وسيبيهم على النار لغاية ما تحسي إن البسلة استوت وبقت طرية.
4- بعد كده ضيفي قطع البطاطس وسيبيهم لغاية ما تحسي إن الخضار كله بقى طري، وبعد كده اضربيهم في الخلاط لغاية ما تحسي إن الخليط بقى ناعم جداً.
5- صفي الخليط كويس وحطيه مرة تانية على النار وسيبيه لغاية ما يسخن، وعند التقديم حطيها في أطباق الشوربة وممكن تزينيها بالبقدونس.. وبالهنا والشفا.
*****************
0 comments:
إرسال تعليق