الجمعة، 11 يونيو 2010

الفته المصريه بالخل والثوم

الفته المصريه بالخل والثوم


طبق رئيسى يتواجد دائما على موائدنا وخاصه فى مناسبات معينه مثل العقيقه للمولود وصباح عيد الأضحى وهكذا لذا فوجودها مرتبط بوجود اللحوم
سواء ضانى بالعظم
او الموزه
او اى نوع مفضل
وممكن مسلوق او محمر او فرن
أقدم لكم طريقتى بالموزه الضانى فى الفرن وهى نفسها طريقه والدتى وجدتى ان شاء الله تنال الأعجاب



نبدأ بسم الله الرحمن الرحيم


مقادير اللحم فى الفرن



انا استخدمت موزه ضانى مع جزء من الكتف
توابل (ملح فلفل كمون بابريكا ثوم باودر زنجبيل مطحون)
2 بصله مقطعه
كيس شواء للفرن




مقادير الفته



كوب ونصف رز مصرى مغسول
خبز مقطع صغيرا
4 ملاعق كبيره ثوم مفروم
3 ملاعق معجون طماطم
زبده للأرز وتحمير الثوم
كوب شوربه لحم
نصف فنجان خل ابيض(مهم جدا جدااااااااااااااااااا)




الطريقه



بالنسبه للحم طبعا ممكن نسلقه لكن بالنسبه لى افضل وضعه فى الفرن


يغسل اللحم جيدا ويوضع على ورق المطبخ ليجف من الماء هكذا







نصنع شقوق بالسكين هكذا ونضع التتبيله التى ذكرتها








توزع التتبيله جيدا على كل قطعه اللحم وتترك نصف ساعه







يوضع اللحم فى كيس الشواء بالتتبيله ويوضع فوقه البصل المقطع
ويغلق الكيس ونعمل شقوق على سطحه لتفادى احتباس البخار
ويدخل الفرن ساعه ونصف تقريبا ويمكن اقل على حسب نوع اللحم






واثناء ذلك نقوم بتحضير الفته




طريقتى فى الرز
اقوم بوضع الزبده عالنار وفوقها الارز والملح واقلب الرز بالملح والزبده لمده عشر دقائق متواصله ثم اضع الماء واتركه ينضج بالطريقه المعروفه







نترك الأرز جانبا

نقطع الخبز ونضعه يتحمص فى الفرن او الميكروويف
(من الافضل استخدام العيش البلدى المصرى المعروف لكن لم يكن متوافر لدى)







نقوم بتحمير الثوم فى قطعه زبده







وبعد ان يأخذ هذا الشكل نضع عليه الخل(نطشه)
ونقلب




ثم كوب الشوربه وملعقه صلصه طماطم
ونضع ملح بسيط وكمون




ملحوظه مهمه
نأخذ من هذا الخليط حوالى فنجان ونتركه جانبا



نضع الخبز المحمص مع المتبقى من الخليط ويقلب جيدا حتى يتشرب الخبز منه تماما





شوفوا شكل الخبز مائل للأحمرار لوجود الصلصه
يوضع فى صينيه او طبق التقديم






نضع فوقه الارز هكذا





الفنجان اللى حجزناه جانبا نضعه فى حله ومعه معجون طماطم ويتبل بالتوابل ويترك ربع ساعه لتتكون صلصه الفته هكذا




يرش جزء من الصلصه على الأارز هكذا وباقى الصلصه توضع فى طبق بجانبها او ممكن تترك الفته بيضاء والصلصه جانبها حسب الرغبه
وده شكلها النهائى



ى
طبعا اللحم بيكون نضج نخرجه من الفرن




ويقدم هكذا










ان شاء الله تكون عجبتكم طريقتى فى الفته المصريه بالخل والثوم والموزه فى الفرن

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...