الفته المصريه بالخل والثوم
سواء ضانى بالعظم
او الموزه
او اى نوع مفضل
وممكن مسلوق او محمر او فرن
أقدم لكم طريقتى بالموزه الضانى فى الفرن وهى نفسها طريقه والدتى وجدتى ان شاء الله تنال الأعجاب
توابل (ملح فلفل كمون بابريكا ثوم باودر زنجبيل مطحون)
2 بصله مقطعه
كيس شواء للفرن
خبز مقطع صغيرا
4 ملاعق كبيره ثوم مفروم
3 ملاعق معجون طماطم
زبده للأرز وتحمير الثوم
كوب شوربه لحم
نصف فنجان خل ابيض(مهم جدا جدااااااااااااااااااا)
يغسل اللحم جيدا ويوضع على ورق المطبخ ليجف من الماء هكذا
ويغلق الكيس ونعمل شقوق على سطحه لتفادى احتباس البخار
ويدخل الفرن ساعه ونصف تقريبا ويمكن اقل على حسب نوع اللحم
اقوم بوضع الزبده عالنار وفوقها الارز والملح واقلب الرز بالملح والزبده لمده عشر دقائق متواصله ثم اضع الماء واتركه ينضج بالطريقه المعروفه
نترك الأرز جانبا
(من الافضل استخدام العيش البلدى المصرى المعروف لكن لم يكن متوافر لدى)
ونقلب
ونضع ملح بسيط وكمون
نأخذ من هذا الخليط حوالى فنجان ونتركه جانبا
يوضع فى صينيه او طبق التقديم
وده شكلها النهائى
طبعا اللحم بيكون نضج نخرجه من الفرن
0 comments:
إرسال تعليق