الثلاثاء، 8 يونيو 2010

بامية ويكا وسد الحنك

شمروا ايديكم وخلوا بالكوا من صوابعكم جيبالكم بامية ويكا
http://img522.imageshack.us/img522/2782/92654262lw9.jpg وكمان سد الحنك ها مين هيقول بسم الله الرحمن الرحيم
بعد بحث طويل لقيت مجموعة من وصفات لاكل زمان اكيد هتعجبكم

سد الحنك
المكونات
كوب لبن - ثلاث ارباع كوب دقيق - معلقة سمن أو زيت - معلقتين سكر
الطريقة
نقدح السمن أو الزيت فى طاسة
يوضع الدقيق ونقلب جيدا حتى يبدأ لونه فى التغير
ثم نضع السكر ونقلب قليلا
يوضع اللبن بالتدريج مع التقليب المستمر
تهدأ النار ونستمر فى التقليب
هاتلاقى عندك عجينة حطيها فى قالب ورشى عليها سكر بودرة
وممكن تحطى منها بإستخدام بولة الآيس كريم فى كاسات
وبالهنا والشفا



وادى طبق تانى 
البامية الويكا



http://img522.imageshack.us/img522/2782/92654262lw9.jpg
المكونات

بامية قرون كبيرة
ثوم
سمن
كسبرة ناشفة
فلفل اخضر
شوربة

الطريقة

تقطع البامية حلقات متوسطة وتوضع فى الشوربة على نار هادئة
ثم نقطع الثوم مع الكسبرة مع الفلفل ويوضع جزء منها على البامية
تترك البامية تستمر فى الغليان حتى تذوب فى الشوربة
وفى اناء اخر يوضع باقى خليط الثوم والكسبرة مع السمن ويحمر قليلا ويضاف الى البامية

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...