الأربعاء، 9 يونيو 2010

فراخ محشية أرز ولحمة مفرومة





فراخ محشية أرز ولحمة مفرومة
المقادير:
فرخة كاملة "وزنها حوالي كيلو"
1/2 كوب أرز
1/8 كيلو لحمة مفرومة
1/2 كوب زيت
معلقة كبيرة صنوبر
معلقة كبيرة فستق أو لوز "اختياري"
معلقة كبيرة دقيق
معلقة صغيرة ملح
معلقة صغيرة قرفة
معلقة صغيرة فلفل أسود
حبهان مطحون
2 ورقة لاورا

الطريقة:
1- أحضري الفرخة واغسليها كويس، وتبليها بالدقيق ونصف كمية الفلفل الأسود والحبهان المطحون والقرفة.

2- سخني الزيت وحمّري فيه الصنوبر، وبعد كده طلعيه وحطي الفستق أو اللوز وسيبيه يتحمّر وطلعيه.

3- حطي اللحمة المفرومة في نفس الزيت، وضيفي عليها الملح وباقي كمية التوابل اللي عندك، وقلّبيهم مع بعض على النار، وأوّل ما تحسي إن اللحمة استوت ضيفي عليها كوبايتين مية.

4- ضيفي الأرز على اللحمة المفرومة، وقلّبيهم مع بعض وسيبيهم على نار هادية لغاية ما تحسي إن الأرز شرب المية واستوى.

5- بعد كده ضيفي الصنوبر والفستق على الأرز، واحشي الفرخة بالأرز ده، وبعد كده خيطيها، أو اقفليها بعيدان الخشب.

6- حطي الفرخة المحشية بالأرز في حلة على النار، وضيفي عليها كوبايتين مية وورق اللاورا، ولما تلاقي المية بتغلي غطي الحلة، وسيبيها على نار هادية لمدة 40 دقيقة.

7- بعد كده حطي الفرخة في صينية الفرن، ودخليها الفرن على درجة حرارة عالية وسيبيها لغاية ما وشها يتحمّر وبعد كده قدميها.. وبالهنا والشفا.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...