الاثنين، 28 يونيو 2010

طريقة عمل الحواوشي

طريقة عمل الحواوشي..
طريقة عمل الحواوشي


المكوّنات:

10 رغيف خبز بلدي
كيلو لحمة مفرومة
3 بصلات متوسّطة الحجم
فلفل رومي
فلفل حار
بهارات وفلفل أسود (حسب الرغبة)
ملعقة سمنة
ملح
كزبرة ناشفة


طريقة التحضير:
1- أحضري إناء واسعاً، وضعي اللحم المفروم والبهارات، وقطعي الفلفل، وضيفي عليهم البصل (بعد ما تبشريه) والملح والسمن، وقلّبيهم جيداً.

2- بعد كده أحضري العيش وقسمي كل رغيف نصفين، وابدئي احشي كل رغيف بكمية مناسبة من الخليط السابق، وادهني كل رغيف بسمنة من على الوش.

3- أحضري ورق زبدة ولفي الحواوشي كويس، ودخليه الفرن في درجة حرارة مناسبة، وتابعيه طبعاً لحد ما يبدأ لحد ما يستوي، وهتلاقي الورق بيبدأ في الاحمرار.

4- بعد كده طلعيه من الفرن، وقدّميه بقى مع سلطة الطحينة والسلطة الخضراء..

وبالهنا والشفا

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...